FATİH ORTAOKULU

ÇANAKKALE SAVAŞLARININ 107. YIL DÖNÜMÜ ANMA TÖRENLERİ KAPSAMINDA

FATİH ORTAOKULU 5,6,7 ve 8.SINIF ÖĞRENCİLERİ ARASINDA

ECDADA MEKTUP YARIŞMASI

Çanakkale Savaşları' nın 107. yıl dönümü kapsamında okullumuz genelinde yapılacak olan ''ECDADA MEKTUP'' yarışmasında; öğrencilerimizin Çanakkale Savaşı' nın dünü, bugünü ve yarınına ilişkin duygu ve düşüncelerini eğitim-öğretim ortamına yansıtarak Çanakkale Savaşı'nın sosyal, kültürel ve tarihi önemini kavratmayı amaçlıyoruz.

Yarışmamızda öğrencilerimizden 'Komutan Mustafa Kemal' e Mektup' , 'Koca Seyit'e   Mektup',     'Balıkesir Lisesinden mezun olamayan Çanakkale şehitlerine  Mektup'  alt başlıklarından birini seçerek duygu ve düşüncelerini ifade edecekleri mektuplar yazmalarını bekliyoruz.

UYGULAMAYA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR

1-      Yarışmaya katılacak mektuplar A4 kâğıdına uygun olarak iki sayfayı geçmeyecek şekilde yazılacak ve tamamı el yazısı olacaktır.

3-      Eserler şeffaf poşet dosyalara yerleştirilecek, kırışmış ve lekenmiş eserler kabul edilmeyecektir.

4-      Eserlerin daha önce bir yarışmaya katılmamış, herhangi bir yayın kuruluşunda yayınlanmamış olması gerekmektedir.

5-      Yarışmaya katılan öğrencilerin kendi bilgi, görüş ve duygularını aktardıkları özgün eserler ortaya koymaları gerekmektedir.

6-      Eserler, 15 Mart 2022 Salı gününe kadar okulumuz Türkçe Öğretmenlerine teslim edilecektir.

7-      Yarışmada dereceye giren öğrenciler kitap ve başarı belgesi ile ödüllendirilecektir.

24.02.2022 408

24-02-2022

Adres:
TOYGAR MAH. 23052 SK. FATİH İLKÖĞRETİM OKULU SİTESİ FATİH ORTAOKULU BLOK NO: 6/2 KARESİ / BALIKESİR